خانه > بلاگ > آرشیو خبرها
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
4دقیقه
سرمایهگذاری و کارآفرینی از اهداف مهم شهرکهای گلخانهای

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی:
سرمایهگذاری و کارآفرینی از اهداف مهم شهرکهای گلخانهای
شرکت شهرکهای کشاورزی از تغییر نام شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی، دامی و منابع طبیعی و در چارچوب سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی کشور و به استناد بند (ل) ماده (۱۹۴) قانون برنامه پنجسالهی پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده و وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است و عملا فعالیت خود را از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ آغاز نموده است. شهرکهای کشاورزی مجموعهای از مجتمعهای کشاورزی، دامی و شیلاتی میباشند.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی به مناسبت هفته دولت گفت: این شرکت وظیفهی مدیریت و پشتیبانی از زنجیرهی تولید کشاورزی در مجتمعها و شهرکهای کشاورزی گلخانهای، دامی و یا شیلاتی را به عهده دارد. شرکت شهرکهای کشاورزی با هدف هدایت، حمایت و نظارت بر احداث و توسعهی شهرکهای کشاورزی با فنآوری نو به منظور بهبود بهرهوری عوامل تولید از طریق تسهیل و تسریع فرایند سرمایهگذاری و کارآفرینی ایجاد شده است.
مهندس سید نظام الدین سجادی، از تدوین سند راهبردی توسعه شرکت شهرکهای کشاورزی خبر داد و هدف از تدوین این سند را شناسایی شیوههای مناسب برای تحقق اهداف مورد نظر با در نظر گرفتن اولویت بحران کم آبی، طرحریزی برای رسیدن به اهداف پیشبینی شده دانست. بر این اساس، مأموریت اصلی شرکت، حمایت و نظارت بر احداث و توسعه شهرکهای کشاورزی بر اساسِ مشتری محوری، حفاظت از منابع آب و خاک و گونههای حیوانی و گیاهی و حفظ و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی در کنار حفظ و ارتقاء سطح کارکنان ابزاری برای تحقق تولید محصولات کشاورزی در محیطهای کنترلشده در نظر گرفته شدند.
مجتمعهای دامپروری با پیشرفت کار کمتر از ۱۰ درصد، به مجتمع گلخانهای تبدیل میشوند
سید نظامالدین سجادی ضمن تشریح فعالیتهای انجام یافته، مجموعه اقدامات انجام گرفته در شرکت شهرکهای کشاورزی را قابل تقسیم به دو گروه عنوان نموده و ضمن برشمردن اهم این فعالیتها گفتند: اقدامات صورت گرفته برای گسترش حوزه فعالیت شرکت شهرکهای کشاورزی در دو بخش صورت گرفته است که بخش اول شامل تدوین و اصلاح اساسنامه به منظور دستیابی به اهداف پیشبینی شده در سند راهبردی شرکت و به منظور ایجاد منابع درآمدی و همچنین استفاده از قوانین و مقررات شرکتها و سازمانهای توسعهای و تعیین تکلیف شرکتهای باقیمانده از شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی میباشد؛ و تأکید نمود، اخذ مصوبه الحاق شرکت به فهرست سازمانهای توسعهای بهمنظور استفاده از ظرفیت و کارکردهای قانونی آن برای توسعه ایجاد و شهرکهای کشاورزی بهویژه در مناطق مستعد و همچنین مناطق کمتر توسعه یافته میباشد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی در ادامه به بخش دوم اقدامات و فعالیتهای اجرایی شرکت پرداخت و افزود: این اقدامات عبارتند از صدور پروانه تأسیس ایجاد شهرک کشاورزی برای بهرهبرداران خصوصی (غیردولتی)؛ و تحویل واحدهای مستعد در مجتمعها و شهرکهای کشاورزی در استانها به منظور احداث و تکمیل زیرساخت و بهرهبرداری از آنها.
سجادی از واگذاری مجتمعها و شهرکهای کشاورزی پس از انجام عملیات زیرساخت به سرمایه گذاران واجد شرایط طی سه مرحله خبر داد و افزود این واگذاریها از طریق فراخوان و بر اساس قیمت تعیینشده توسط کارشناسان رسمی دادگستری صورت میپذیرد. مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی تأکید کرد مطالعات آمایش و استعدادیابی در سراسر کشور به منظور شناسایی نقاط مستعد برای احداث شهرک کشاورزی و همچنین مطالعات امکان سنجی (طراحی پایه و تفصیلی) برای نقاط مستعد شناسایی شده است
مهندس سجادی، با اشاره به گسترش شهرکهای کشاورزی گفت: مجتمعهای دامپروری با پیشرفت کار کم تر از ۱۰ درصد، را به منظور تبدیل وضعیت به مجتمع گلخانه ای در استانهای مختلف کشور را از جمله اقدامات صورت گرفته توسط شرکت شهرکهای کشاورزی است. وی در اذامه افزود: احداث شهرک کشاورزی در بخشی از اراضی کشت و صنعت و دامپروری مغان، اراضی سفیدرود و نیز بخشی از اراضی پایاب سد خداآفرین در دست بررسی و اقدام است.
صدور ۱۴ پروانه تأسیس ایجاد شهرکهای کشاورزی
سید نظامالدین سجادی با اشاره به عملکرد اجرایی شرکت شهرکهای کشاورزی در دو سال اخیر گفت: تا کنون ۱۴ پروانه تأسیس ایجاد شهرک کشاورزی صادر شده است. وی همچنین از اولویت ارزیابی ۳۷ مجتمع و شهرک کشاورزی برای واگذاری و اجرای عملیات تکمیل زیرساخت خبر داد و افزود: انجام مطالعات طراحی ۲۱ مجتمع گلخانهای نیمه تمام، انجام مطالعات آمایش و استعدادیابی در ۱۳ استان کشور شروع شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی در پایان، از واگذاری تعداد ۱۴ مجتمع گلخانهای در استانهای اردبیل، ایلام، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، جنوب کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان و همدان با سطحی بالغ بر ۳۹۵هکتار به متقاضیان واجد شرایط خبر داد و تأکید نمودند اقدامات صورتگرفته در راستای گسترش شهرکهای کشاورزی است؛ ایشان اظهار داشتند: تا این تاریخ، ۱۱۹ هکتار از اراضی دارای زیرساخت در قالب ۵ مجتمع در استانهای اصفهان، چهارمحال بختیاری، کرمان، گلستان و کردستان در مراحل پایانی واگذاری است که به تدریج با معرفی سازمانهای جهاد کشاورزی استانها و با انجام فراخوان، به متقاضیان واجد شرایط واگذار خواهند شد.
ارسال دیدگاه
0 دیدگاه ثبت شده
1403/09/25
مجتمع گلخانهای