خانه > بلاگ > آرشیو خبرها
زمان مورد نیاز برای مطالعه :
4دقیقه
شهرکهای گلخانهای گام اول مقابله با خشکسالی
مدیر عامل شرکت شهرکهای کشاورزی گفت : از گلخانههای هیدروپونیک پیش بینی برداشت ۶۰۰ تن محصولات کشاورزی را داریم. سید نظام الدین سجادی در آیین کلنگ زنی نخستین شهرک گلخانهای جنوب کرمان در این شهرستان اظهار داشت: فاز نخست طرح شهرک گلخانهای جیرفت در زمینی به مساحت ۶۵ هکتار با اعتبار ۷۴ میلیارد تومان که ۵۰ میلیارد تومان آن از محل صندوق توسعه ملی و ما بقی آورده سرمایه گذار است، آغاز به کار میکند. وی بیان داشت: طرح شهرکهای گلخانهای و پرورش ماهی در قفس دو طرح اولویت دار در وزارت جهاد کشاورزی است و دولت برای آنها تسهیلات یارانه دار میدهد که نرخ سود این تسهیلات در مناطق برخوردار ۱۴ درصد و در مناطق کمتور توسعه یافته ۱۱ درصد است این بالاترین حمایت دولت از این طرحها است. سجادی افزود: در راستای ایجاد شهرکهای گلخانهای در سطح کشور در مراحل مختلف کار انجام شده است و پیش بینی میکنیم تا پایان سال جاری حدود ۲۰ شهرک گلخانهای در کشور زیرساختهای آن آماده شود تا بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این شهرکها ورود کند. وی با بیان اینکه ابعاد این شهرکها متفاوت است که حدود یک هزار هکتار را شامل میشوند خاطرنشان کرد: این طرح در استانهای مختلف آغاز شده و طرحهای زیادی در مراحل مختلف مطالعه، طراحی و احداث زیرساختها قرار دارند. رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: دراین گلخانه خیار، گوجه فرنگی، توت فرنگی و ... تولید میشود که به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه صادر میشوند. سجادی ادامه داد: یکی از دلایل توسعه شهرک های گلخانه ای این است که از نظر جغرافیایی کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا است و متوسط بارندگی ما یک سوم متوسط دنیا است اما متوسط تبخیر آب سه برابر متوسط تبخیر آب در دنیا است به این دلایل منابع آبی رو به کم شدن است که اگر چاره ای برای آن اندیشیده نشود مشکلات جدی در طولانی مدت برای بخش کشاورزی ایجاد میکند. وی عنوان داشت: نمونه این مشکلات را در چند سال اخیر در کشور ومنطقه جنوب کرمان مشاهده کردهایم و بر این اساس سطح آبهای زیرزمینی و دبی آب چاهها به شدت کاهش پیدا کرده است و وزارت جهاد کشاورزی راه های مختلفی برای بهبود وضعیت اب دارد. سجادی با بیان اینکه یکی از کارهایی که باید انجام شود، فعالیت در تولید آب است که از طرق آبخیز داری، آبخوانداری و افزایش پوشش گیاهی در تلاش است به افزایش منابع آب موجود کمک کند، گفت: از دیگر وظایف جهاد کشاورزی تغییر در الگوی مصرف آب است که یکی از کارهایی که به خوبی در کشور در حال گسترش است، توسعه روش های آبیاریهای نوین است که هر سال هم سطح اجرای روشها آبیاری نوین در حال افزایش است و همچنان جزو اولویتها است.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از روشهایی که در جهت افزایش کارایی آب باید مورد استفاده قرار گیرد تغییر در الگو و روش کشت است، یعنی باید دنبال کشت محصولاتی که آب کمتری لازم دارند و نیازهای کشور را بهتر برطرف کنند که این طرح امروز تغییر روش کشت است و از فضای باز به گلخانه تبدیل میشود یا به عبارتی کشت پراکنده را به کشت متراکم تبدیل میکنیم چرا که در کشت فضای باز هم آب بیشتری مصرف میشود و هم در واحد سطح تولید کمتری دارد.
سجادی با بیان اینکه در گلخانههای هیدروپونیک پیش بینی برداشت ۶۰۰ تن را داریم و تولید با گلخانه ها بیش از ۱۰ برابر میشود، خاطرنشان کرد: اصل این است که گلخانهها را در شهرک احداث کنیم که بتوانیم، بحث بازاریابی و نظام بهره برداری، زنجیره تولید را برآورده کنیم و هزینههای تولید هم کاهش یابد. رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: یکی از سیاستهای جدی وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشتهای گلخانهای به صورت مجتمع و شهرک و در کنار مراکز جمعیتی است تا هزینه تولید و جابجایی محصول به حداقل برسد. سجادی افزود: یکی از برنامهها این است که ۴۰۰ هزار هکتار سطح کشت صیفی و سبزی را در کشور به داخل گلخانه منتقل کنیم تا این اراضی آزاد شود و آبی هم که اضافه میآید برای کشتهای استراتژیک هدایت شود و صیفی و سبزی و گل را به تدریج به گلخانه هدایت کنیم که این طرحها آغاز این هدفگذاری است.
ارسال دیدگاه
0 دیدگاه ثبت شده
1403/09/25
مجتمع گلخانهای