خانه > بلاگ > آرشیو خبرها

زمان مورد نیاز برای مطالعه :‌

4دقیقه

مدیریت منابع آب و عبور از چالش خشکسالی با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای امکان پذیر است

مدیریت منابع آب و عبور از چالش خشکسالی با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای امکان پذیر است مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی کشور در دیدار با استاندار قزوین و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین و جمعی دیگر از مدیران گفت: تاکنون ۱۱۵ شهرک گلخانه‌ای در استان‌های مختلف کشور احداث شده یا در حال تکمیل زیرساخت هستند. آقای منصوری با اشاره به چالش اساسی کشور در حوزه آب و اشتغال، احداث و توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای را علاج مقابله با بحران کم آبی و رفع بیکاری در کشور دانست و این مهم رایکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد.

[sliderpro id="42"]

آقای منصوری در بخش دیگر از صحبت‌های خود گفت با وجود بحران جدی کم آبی شیوه‌های سنتی کشاورزی دیگر جوابگو نیست و ناگزیریم کشت‌های آزاد را به فضای متراکم و گلخانه‌ای منتقل کنیم. رئیس هیات مدیره ومدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی با اشاره به اینکه امسال ۷۰۰ هکتار از شهرک‌های گلخانه‌ای ایجاد شده به سرمایه گذاران واگذار شده اعلام داشت یک هزار هکتار دیگر نیز در حال واگذاری است. آقای منصوری گفت با هماهنگی سازمان امور اراضی و معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت آب و خاک و مجری رودخانه‌های مرزی در نظر داریم بخشی از اراضی ملی که در مسیر تامین آب از رودخانه‌های مرزی هستند به شهرک‌های گلخانه‌ای اختصاص یابد. ایشان در بخشی دیگر از بیانات خود به دو شهرک عظیم گلخانه‌ای در استان‌های اردبیل و گیلان اشاره نموده و اعلام داشتند فراخوان جذب سرمایه گذار برای این ۲ مجموعه هزار هکتاری گلخانه‌ای بزودی انجام خواهد شد. آقای منصوری با اشاره به اثرات اشتغال زایی شهرک‌های گلخانه‌ای بعنوان یکی از مهمترین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی اعلام داشتند به لحاظ بازار پسندی و کیفیت مناسب محصولات گلخانه‌ای، امکان صاردات بیش از سایر محصولات تولیدی در فضای آزاد وجود دارد و در این گونه شهرک‌ها برای ایجاد ارزش افزوده و ایجاد زمینه صادرات بایستی زنجیره تولید اعم از صنایع فرآوری، بسته بندی و سردخانه و... در مطالعات شهرک‌ها دیده شود.

[show_more more="نمایش اطلاعات بیشتر" less="نمایش کمتر"]

mansuri_ghazvin_05

آقای منصوری تأکید داشتند بایستی شرایط لازم را برای توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای در استان‌ها با کاهش هزینه‌های واگذاری فراهم کنیم تا سرمایه گذار با رغبت و انگیزه بدنبال سرمایه گذاری در این شهرک‌ها باشد. در ادامه با اشاره به اثرات ده برابری بهره‌وری مصرف آب و تولید و همچنین اشتغال ۱۰ تا ۱۲ نفری در هرهکتار واحد گلخانه‌ای از استاندار محترم استان در خواست تامین منابع اعتباری برای تکمیل زیرساخت شهرک‌ها و رفع برخی موانع در شهرک گلخانه‌ای در دست احداث نودهک تاکستان که در شرایط اقلیمی بسیار خوبی واقع شده و دسترسی مناسبی هم به بازار قزوین و تهران دارداشاره و درخواست نمودند دستگاه‌های خدمت‌رسان از جمله شرکت گاز در انتقال گاز به شهرک مذکور و همچنین شرکت آب منطقه‌ای در تأمین آب فاز دوم این شهرک ۱۰۰۰هکتاری مساعدت نمایند. آقای منصوری با اشاره به شهرک صنعتی شال در شهرستان بویین زهرا بدلیل عدم استقبال متقاضی برای احداث واحد صنعتی از جناب اقای زاهدی استاندار محترم قزوین خواستند این شهرک را با تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان به شهرک گلخانه‌ای تغییر کاربری دهند.

mansuri_ghazvin_04

در ادامه این دیدار: جناب اقای زاهدی استاندار قزوین با استقبال از توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای به‌عنوان مهمترین راهکار توسعه اشتغال و افزایش بهره وری مصرف اب اعلام داشتند در شرایط کنونی یکی از راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب، توسعه کشت گلخانه‌ای است و با توجه به مشکل جدی آب در کشور ما که بر اساس تحقیقات انجام شده و عدم بهبودی وضع آب حداقل تا ۱۰۰سال اینده تأکید داشتند باید شیوه‌های مصرف را با جدیت بیشتری مدیریت کنیم و به سمت کشاورزی با کمترین میزان مصرف آب حرکت کنیم. آقای مهندس زاهدی تنها راهکار استفاده بهینه و مطلوب از منابع آبی در بخش کشاورزی را توسعه و گسترش کشت‌های گلخانه‌ای دانست و ارتقای بهره‌وری، کیفیت محصولات و افزایش راندمان و تولید در مقیاس سطح را ضروری عنوان کرد. آقای مهندس زاهدی در ادامه با استقبال و اعلام امادگی برای کمک به توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای در استان قزوین دستوراتی جهت رفع مشکلات اشاره شده صادر نمودند. در ادامه سفر به استان قزوین، آقای منصوری با اتفاق معاون فنی شرکت شهرک‌های کشاورزی و مدیر حوزه مدیرعامل و جمعی دیگراز مدیران استان از شهرک نودهک بازید و دستوراتی جهت تسریع در تکمیل زیر ساخت و شروع فرایند واگذاری دادند.

[/show_more]

تاریخ انتشار :‌ 1396/10/23

چاپ

ارسال دیدگاه

0 دیدگاه ثبت شده